Image

Image
Image

 

 

 

 

Wie / Missie

 

Art Schieman

Thuiskomen bij mezelf is een centraal thema in m’n leven. Dat doe ik door èn met mijn handen te werken èn door stil te worden. Yoga en meditatie zijn voor mij niet zweverig. Ze hebben me geholpen mijn vitaliteit en kracht weer op te bouwen na een proces van kanker. Ik ga met plezier verder met m’n leven. Dat geef ik heel graag door.

 

Achtergrond

Diverse opleidingen: economie, bedrijfsgerichte opleidingen, gestalt therapie, biografiewerk, yogadocent, meditatiedocent, specialisatie Herstel-yoga en kanker. Werkervaring door het bouwen en verbouwen van huizen, job coaching, vrijwilligerswerk, begeleiding van mensen met een beperking, bestuurswerk, verantwoordelijke functies in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Dat alles heeft me geleerd met heel verschillende mensen om te gaan en te zien hoe ieder mens uniek is en anders mag zijn. Onbevangen interesse in de ander, de verbinding met de ander onderzoekend.

 

Missie

 

De weg van de innerlijke glimlach.

 

Vertrouwen

Ons leven is volgens mij in de kern een zoektocht naar spirituele wijsheid. Als er één ding is, dat het leven me gegeven heeft, dan is het vertrouwen. We hebben allemaal, ieder van ons, ergens in ons binnenste een innerlijke glimlach. Vaak is die niet zo voelbaar. Soms raak je hem kwijt. Er zijn ook mensen die me vertellen dat ze nog nooit een innerlijke glimlach beleefd hebben.

Met de hulp van yoga en meditatie, en soms ook in gesprek, ondersteun ik mensen om hun innerlijk vertrouwen sterker te krijgen.

 

Stilte

Mijn vertrouwen is gebouwd op stilte. Innerlijke stilte. Daar komt mededogen tot bloei.

Mededogen is iets anders dan medelijden. Mededogen is een kracht. Die je niet alleen naar je medemens kunt beleven. Je kunt ook mededogen naar jezelf hebben, met wat jou overkomen is, met jouw lot. Training in yoga en meditatie helpt je om de kracht van mededogen in jezelf te ontwikkelen. Dan kun je die kracht ook inzetten voor het welbevinden van de mensen om je heen.

 

De naam Arun refereert aan de berg Arunachala in Zuid-Oost India. Sinds mensenheugenis een mystieke plek.

Mensen die me inspireren zijn Mahatma Ghandi, Dalai Lama, Ramana Maharshi, Yogananda, Rudolf Steiner, Martin Luther King, Nelson Mandela. Maar ook mijn geliefde en levensgezel Monique. Ik beleef  spiritualiteit diepgelovig, zonder dogma, zonder binding met een religie, wel erdoor geïnspireerd.

 

art1.jpg