Image

Image
Image

 

 

 

 

Yoga - 2

 

 

Yoga op Leeftijd

 

Yoga lijkt een bewegingsvorm voor jongere mensen. Niets is minder waar!

Yoga op Leeftijd leert je te ontspannen op een natuurlijke manier, waarbij zowel de kwaliteit van je leven als je vitaliteit verbetert. En je behoudt er ook nog eens je kracht en lenigheid mee!

 

Het doen van yoga kan helpen om de negatieve aspecten van het leven, die ons geluk in de weg staan, te relativeren. Zo eenvoudig is het.

 

Maar als je zeventig, tachtig of negentig bent, heeft het dan nog zin om aan yoga te beginnen?

Nou, reken maar. Zelfs nog meer dan toen je jonger was. Bij het ouder worden trekt de rug krom, neemt de spiermassa af en laat de zwaartekracht zich gelden. En die hinderlijke, door artrose veroorzaakte pijn dwingt ons maar al te vaak om ons ritme aan te passen en onze bezigheden te beperken. Ik kan er als 75-jarige over meepraten.

 

Waar het mij om gaat in de lessen: helpen je mobiliteit, evenwicht en zelfstandigheid te bewaren in je dagelijkse doen en laten.

 

Regelmatig bewegen met yoga kan een remedie zijn tegen heel wat kwaaltjes. Je krijgt, gaandeweg de lessen, meer souplesse en kracht. Je laat gemoedsrust toe via de voordeur en stuurt verdriet en angst weg via de achterdeur.

 

Wat we tegenwoordig met een mooie term ‘meer welbevinden’ noemen. Het tilt je hart op, je wordt er vrolijker door. Wat ik ‘je eigen innerlijke glimlach’ noem.

 

In de lessen Yoga op Leeftijd merk je hoe aangepaste houdingen en bewegingen samen gaan met meer ruimte om adem te halen. Maar vooral: de lessen zitten vol kleine momenten van plezier!

 

Aan het begin van de lessen ontvang je van mij een korte tekst die uitleg geeft over wat de bedoeling is. Dan kun je dat thuis nog eens doornemen.

 

Probeer wat een gratis proefles voor jou kan doen. Voor meer informatie klik op deze buttons: zie contact en planning.

Tijdens de lessen krijg je ook basiskennis aangereikt om te mediteren.

 

De lessen kun je, in een voor jou geschikt ritme, gedurende langere periode blijven volgen.

Zie Planning voor verdere informatie hierover.

 

art2.png