Image

Image
Image

 

 

 

 

Ontspannen en Kanker/Chronische ziekte: H-Yoga is specifiek opgezet voor mensen met kanker en/of met een (andere) chronische ziekte

 

Wanneer je een kankerproces doormaakt kan dat veel spanning geven.

Die spanning kan een rol spelen in het proces van behandeling en herstel.

Als ervaringsdeskundige ondersteun ik mensen die kanker doormaken zodat het een minder belastende plek in hun leven kan krijgen. Ik heb zelf veel gehad aan mijn ervaring met yoga en meditatie om mijn eigen proces goed te doorstaan.

Vragen als: hoe kan ik de kwaliteit van leven weer opbouwen; hoe krijg ik al mijn ervaringen op een rij; hoe kan ik mijn fysieke conditie en kracht op peil houden, spelen hierbij een rol. H (-herstel) yoga is aangepast aan wat je kunt en mag, is heel zacht en besteedt bijzondere aandacht aan je persoonlijke vragen en problemen, in welke fase van het kankerproces je ook bent. Het helpt je om jouw balans te herstellen.

Wat kun je verwachten? Allereerst: je hoeft geen enkele ervaring met yoga te hebben. Samen oefenen we met ademhalen - dat klinkt wel heel eenvoudig, maar daar ligt wèl de sleutel. Er bestaan verschillende technieken om te ademen. Als je daarmee oefent, helpt dat om beter met spanning  om te gaan. In de wachtkamer, wachtend voor een gesprek of behandeling, tijdens een behandeling, leer ik je zo te ademen dat je rustiger wordt en blijft. Doordat je tegelijk oefent met eenvoudige bewegingen, ga je je ook beter in je vel voelen. Door de ontspannings-oefeningen die ik altijd aan het eind van een sessie doe, voel jij je (weer eens) echt ontspannen.


Het beoefenen van H-yoga heeft tijdens je behandelingen, maar zeker ook daarna, een positieve uitwerking. Je oefent om weer te vertrouwen in je lijf te krijgen, waardoor je zelfvertrouwen toeneemt en je leert om met meer ontspanning om te gaan met ongemak en pijnklachten. 

Veel mensen merken dat het prettig is H-yoga lessen te volgen in een groep van lotgenoten. Waardoor er ook ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen.

De lessen kun je, als je dit wilt, samen met je partner volgen. Want ook je partner krijgt te maken met al deze spanningen.

Na een kennismakingsgesprekje geef ik een individuele les (gratis). Daarna overleggen we of je in een groep gaat deelnemen, of dat je eerst behoefte hebt aan meerdere individuele lessen. Lestijden spreken we tijdens de kennismaking af.

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan kun je me altijd bellen of mailen.

Inschrijven kan via het contact formulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

H-Yoga is een specialisme binnen de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).

Ik ben hiervoor gediplomeerd docent.

 

h-yoga_cmyk.jpg

 

 

Dit keurmerk waarborgt het deskundig yogales geven aan (ex-)kankerpatiënten.
De opleiding tot H-yogadocent is als specialisatie erkend door de beroepsvereniging VYN (Vereniging voor Yogadocenten Nederland).